سود مشارکت بیـمه (کارآفرین)

گزارش شرکت بیمه کارآفرین طی عملکرد یک ماهه منتهی به ۳۱ خرداد ‍۱۴۰۲ از محل فروش حق بیمه ۴۸۴ میلیارد و ۳۳ میلیون تومان درآمد داشته که نسبت به عملکرد یک ماهه مشابه سال قبل ۱۴۰ درصد افزایش را تجربه کرده است. شرکت در این ماه تراز مثبت ۱۶۶ درصد را ثبت نموده است.
همچنین طی عملکرد سه ماهه سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۲ بیمه کارآفرین از محل فروش حق بیمه هزار و ۶۲ میلیارد و ۸۸۳ میلیون تومان درآمد داشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.
در این دوره بالغ بر ۶۰ درصد از کل پرتفو را حق بیمه زندگی اندوخته‌دار تشکیل داده و مابقی به رشته های دیگر اختصاص داده شده است. شرکت طی عملکرد تجمیعی خود در فصل بهار امسال تراز مثبت ۱۳۶ درصدی ثبت کرده است.
توانگری مالی، توانایی مالی موسسه برای پوشش ریسک‌های پذیرفته شده خود تعریف شده و از تقسیم مبلغ سرمایه موجود بر مبلغ سرمایه الزامی حاصل می‌شود. بیمه مرکزی همه ساله با محاسبه نسبت توانگری جایگاه شرکت‌های بیمه را از این منظر مشخص می‌کند. نسبت توانگری شرکت بیمه کارآفرین طی چند سال اخیر همواره دارای سطح یک توانگری مالی بوده است. کل حق بیمه وصولی (از محل صادره و تمدیدی) بیمه‌های عمر در سال ۱۳۹۹ با رشدی ۳۱ درصدی معادل ۸۳۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۴۰۰ کل حق بیمه وصولی شرکت به هزار و ۱۳۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون تومان رسید و رشدی ۳۶ درصدی را ثبت کرد.
این روند در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رسید و با رشد ۵۳ درصدی دریافتی شرکت به رکورد هزار و ۷۳۷ و ۱۲۵ میلیون تومان رسید.
در نمودار زیر می‌توانید روند به ثمر نشستن تلاش‌های مجموعه و اقبال بازار به محصول و برند شرکت در این رشته بیمه‌ای را مشاهده کنید. همچنین، در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، بیمه‌های عمر و زندگی بیش از ۴۵ درصد رشد داشته‌اند و انتظار می‌رود این روند مثبت در ماه‌های آینده تداوم داشته باشد. گفتنی‌ است سهم بیمه نامه‌های عمردر صنعت به طور میانگین ۱۴.۱ درصد است در حالی که این رشته حدود نیمی از پرتفوی بیمه کارآفرین را به خود اختصاص داده است.
در بخش حق بیمه وصولی جدید نیز شرکت در سال ۱۴۰۱ رشدی ۱۰۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ ثبت کرده است و آورده شرکت از این محل از ۲۶۹ میلیارد و ۲۸۹ میلیون تومان به ۵۵۸ میلیارد و ۸۹۶ میلیون تومان رسید.
با حرکات روزافزون جوامع به سوی دنیای دیجیتال، موضوع فروش آنلاین بیمه عمر نیز یکی از مباحثی مجادله برانگیز میان کارشناسان بود و بخش بزرگی از فعالان معتقد بودند که با توجه به نوپایی صنعت بیمه در ایران فروش آنلاین بیمه‌نامه به سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود. باوری که همه‌گیری بیماری کرونا آن را به سرعت تغییر داد و فرصتی استثنایی در اختیار بیمه‌گذاران نهاد.
شرکت بیمه کارآفرین هم با اقدام به موقع و ایجاد زیرساخت‌های لازم از این فرصت نهایت استفاده را برد. این شرکت در شهریور ماه ۱۳۹۸ باشگاه مشتریان خود را با محوریت شبکه فروش به عنوان اصلی‌ترین مشتری بیمه کارآفرین راه‌اندازی و افتتاح کرد و روز ششم شهریور ماه را به عنوان «روز تحول دیجیتال بیمه کارآفرین» نام‌گذاری کرد.
علت این نام گذاری عزم مدیریت برای تغییرات گسترده در جهت اصلاح فرآیندهای ارائه خدمات به کلیه مشتریان با استفاده از دستاوردهای انقلاب دیجیتال و ایجاد تغییر و تحول بنیادین در شرکت عنوان شده است. بدین ترتیب، سامانه باشگاه مشتریان با امکانات بسیار ویژه برای نمایندگان و کارگزاران طراحی شد و در دسترس عموم قرار گرفت.
توسعه شبکه فروش به سبک جدید، تسهیل فرایند فروش، امکان فروش بیمه‌نامه به واسطه موبایل و در نهایت حذف اپراتوری همکاران شعب از جمله اقداماتی است که بیمه کارآفرین برای افزایش عملکرد شرکت در دستور کار خود قرار داده است. باشگاه مشتریان بیمه کارآفرین براساس ارزیابی‌های انجام‌ شده و امتیاز کسب شده، به‌عنوان محصول نوآور برتر ایرانی در سال ۱۴۰۰ انتخاب شد. محصولی که اعداد و ارقام و روند درآمدی شرکت کارآمدی آن را بیش از پیش تائید می‌کنند.

شرکت بیمه کارآفرین در پایان سال ۱۴۰۱ و در سالروز راه‌اندازی باشگاه مشتریان و روز تحول دیجیتال از سامانه جدید (کارا) به عنوان دستیار شبکه فروش رونمایی کرد.
این نرم افزار به نماینده و سازمان‌های فروش دسترسی لازم برای اطلاعات مشتریان خود را می‌دهد تا در زمان مناسب نسبت به پیگیری سررسید‌های معوق اقدام نمایند. این اقدام در راستای اهداف شرکت و ارائه خدمات بهتر به بیمه‌گذاران در جهت دیجیتالی شدن فرآیند‌های ارائه خدمات بوده و انتظار می‌رود علاوه بر افزایش درآمد و سود بیمه گذارها همچنین باعث کاهش هزینه‌های کسب و کار نیز شود.
بیمه کارآفرین همچنین به منظور تجمیع خدمات پس از فروش اقدام به راه‌اندازی سامانه نرم‌افزاری «کارینو» کرده است. این محصول که در حال حاضر در فاز اول خود قرار دارد انواع خدمات پس از صدور بیمه نامه شامل مشاهده آخرین وضعیت بیمه‌نامه، مشاهده وضعیت مالی بیمه‌نامه، چاپ بیمه‌نامه، پرداخت اقساط بیمه‌نامه، واریز به اندوخته در بیمه‌نامه‌های عمر، مشاهده اندوخته و امکان ارسال درخواست برداشت از اندوخته و ویرایش اطلاعات تماس بیمه‌گذاران را فراهم کرده.
این محصول در فاز دوم خود امکانات دیگری همچون درخواست الحاقیه و اعلام خسارت در رشته‌های مختلف را ارئه خواهد کرد. این محصول می‌تواند با کاهش نیاز به حضور فیزیکی مشتریان هزینه‌های شرکت را کاهش و سود شرکت را افزایش دهد. همچنین چنین محصولاتی منجر به صرفه‌جویی در وقت مشتریان و کاهش آلودگی هوا و ترافیک در سطح کشور می‌شود که بسیار ارزنده است و نشان‌دهنده‌ی توجه مدیریت به مسئولیت اجتماعی شرکت است.